Thursday, December 29, 2011

Purple delight

Macam orang lain jugak, kalau tak membeli sayur, jagung, strawberry  tu macam tak sah kan. Selasa dgn rabu dok lah makan salad buah2 kan. Sekali petang semalam nak habiskan last few ketul stoberi dgn ceri tomato, tetiba nampak black 'living things' bergerak2 dalam mangkuk yg dah berkuahkan thousand island. Pitam hokey!
Terus panik lari ke sinki campak semua lebihan dan jugak 'binatang' itu ke tong sampah.

Euwwwwwwwwwwwww!!!!Wadehel is that??!!! Omaiiiigad....muntah terus!

Shud have soak in vinegar sekejap but cos am lazy so just basuh2 gitu je masa prepare.Arhhhhhhhhh until now teringat-ingat uolssss! Tak tau la it comes from stoberi ke, ceri tomato tu ke, or jambu...cos i campur jambu jugak. Selalunya idakle malas benar nak soak dlm cuka makan kejap kan, tapi tah apasal malas pulak. If buh cuka kan ke apa2 hidupan akan terapung kan...oh menyesalnyeeeeee.

Until now i terasa-rasa ada benda kat esofogus...trauma.

Anyway, selepas 2 malam berturut makan jagung, malam tadi giliran cik purple yg manis ni pulak. Maid dah rebus siap2, pastu ingat nak lenyek buat keria. Pastu cekpen kata 'takkan nak buat keria purple?'.
So tukar le jadi pengat purple. Sedapnyaaaa. Jemput makan semua =B.

4 comments:

  1. imagine - sambil kunyah tu kan, tetiba nampak benda hitam mcm gerak sikit. fikir sampah. tengok betul2, gerak lagi, pitam siut.

    ReplyDelete