Wednesday, September 30, 2009

Ciptaan Ogawa Terkini

Kalau orang banyak duit, mesti takde hal nak beli product Ogawa yg mcm ni kan.



Tapi kalau tak cukup boleh buat mcm kat bawah ni...;P

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Nak2 kalau lepas merayau2 sampai nak putus urat kaki kan...mmg heaven.

oh ye..sambil baring tu boleh pakai yg ni sekali kat kepala tu....syiokkkkk!



I'm Sorry

Hari ni saya buat orang marah.
Saya minta ampun dan maaf.
Saya pun manusia biasa.
Kadang2 susah nak kawal emosi jugak.

Saya dah bgtau smlm tp kenapa suruh saya tukar.
Kan tak pasal2 dah hangin semuanya.

*PEACE*

Ya Allah ampunkan lah daku.

I will write an email to the particular person once I know how to put it nicely.



Bila Hujan

Tido pun syiok ni.



Tuesday, September 29, 2009

Wind of Change

Kata kawan di facebook. Perubahan ada bagus dan tak bagus.
Kata kawan di blog....think positif....jadi mari kita berubah ke arah yg lebih positif untuk jadi lebih bagus.

Lagu ni takde kena mengena..^_^



Saturday, September 26, 2009

Selamat Hari Raya


Salam semua,
Belum terlambat rasanya nak wish
"Selamat Hari Raya, Maaf zahir batin"

Mari kita bersama2 kembali bekerja...ngehh ^_^.

Friday, September 18, 2009

Yeaaaa Raya!

Ok...i saja je wat2 happy.
Tahun ni feeling biasa2 je.

Macam malas nak raya pun ye jugak.
hmmmm....mungkin bila dah jumpa ketupat rendang baru feel tu datang.
Tapi.........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mana ada jumpa ketupat tahun ni......tampin takde ketupat wehhhh...
derang main ketupat plastik jek...tsk tsk tsk!

By the time I smpai Johor, takdo dah ketupat tu..konpom dah abis. Kalau ada pun pun ketupat sejuk huhuhuhu......mana ada feelll!



Sunday, September 13, 2009

Jalan TAR fulaaakkk! Ada gambor eaaa!

Ok sambungan.

Lepas setel Jalan Pasar nye hal, kitorang continue utk ke Jalan TAR.

Semata-mata utk carik baju Mina n Sarah. Nak wat camno dah abih ukur Parkson and JJ takdak saiz n kaler yg wanted sangat tu.
Pastuh...idea utk ke kompleks PKNS kurang dapat sambutan (cekpen bosan kot balik2 shah alam..haih)
Punyelah lama tak jejak kaki kat sini... rasanya last sekali datang masa nak beli barang2 kahwen...which is before May 2000.....isk T_T" lama gila.

Gambaran yg tepat utk tempat ni..
SESAK
PANAS
LEMAS
ASHEMMM (MASAM)


Kedatangan I disambut meriah. Berbelon-belon lagiii.Somehow semua orang dalam gambar ni condong kena tiup angin kencang nak ujan.
Tak nampak pon gerai2 ni jual apa....nampak orang jek.


Tu diaaaa, byk gila jual tudung2 ni....masuk gak Ariani...amik feel jek la tapi..beli nan-ado sale 50% pun mahal nak mampus fulus yillekkkk

Hamik kauuu, masa nak balik kat jalan ni (before SOGO nye junction) dekat doploh menet..


Pepehal pon, baju mina, baju sarah, baju adib (sepupu derang), songkok darwish dan songkok ayah setellll. I pun dapat beli tudung utk matching ngan baju recycle biar nampak baru.


Err...kalau boleh lenkali takmo dah pi sini...unless boleh makan minum siang....mencabar.











Jalan Pasar

Tarikh lawatan: 13 September 2009

Waktu Lawatan: 12.30 pm (bertolak dari rumah)

Lokasi Lawatan: Jalan Pasar Kuala Lumpur

Tujuan: Beli extension kabel Astr0. (hover gilak carik sampai sini)



Sejarah lawatan:



Berpandukan GPRS /google map cekpen. 1st time wehh pegi sini...sesat barat dibuatnya. Mula2 dah lalu Jalan Pudu, yg depan Pudu Jail tu pastu masuk Changkat Thambi...silap besar.



Balik ke Bukit Bintang, lalu depan Pudu nye Stesen Bas, pastu lalu depan Menara Maybank...silap lagi.



Pastu cekpen bg phone dia utk I tengok, rupanya memang lalu depan Pudu Jail tu, but further up, memula tadi terawal masuk junction (Changkat Thambi).



Lepas jumpa Jalan Kancil, barulah ada satu traffic light, turn left, itulah Jalan Pasar, yg terpemes seantero Malaya kunon silicon valley.



I tunggu jek dalam keta while cekpen pergi menghadap tmt yg seshak dengan orang bukan mesia tu...



Bila dia sampai kat keta, dia bgtau, 'everything under the sun' ada dijual kat sini...uihhh dasat ghopernya Jalan Pasar ni ye.



Isk..mcm tak best kan entry takde gambor. (Lupa la plak blogger kan kena snap gambor hatta gambor bangla pon takpe kan)..








Sudut Aidil Fitri


Cewahhhh , title tak hengat...bersudut bagai.
Sebenornya cekpen beli lampu lip lap ni nak bubuh kat luor ghumah.
Masa beli takdelah kiraikan lampu utk tengok camne ghopernye.
Just tengok yg derang dah display, pastu baca description kat luar kotak.
Sekali sampai kat umah, bukak tengok, kemain labuh lagi lampu nih.
Takkan nak bubuh kat grill....mcm tak cukup lebar kan...dah le beli satu kotak jek.
Udahnye, tukor le bubuh kat dlm rumah...tu yg jadik 5S corner tu...eh silap corner aidilfitri.
Teringat pulak zaman sekolah rendah dulu kat kampung kan, cikgu ajar kita pergi carik, pokok rendang yg agak sama tinggi ngan kita. Pastu keringkan, buang daun dan bubuh dalam pasu bunga. Pastu hiaskan dengan kad2 hari raya yg kita dapat.
I ingat nak wat cenggitu tapi tu hah kad raya, banyak tu jek ada. Takkan nak print email/ taip balik sms tampal kat kad pastuh gantung ...boleh?
Itu pun yg I gantung tu...satu kad dari focus point, satu lagi agen insurans......salah satu kad tu actually kalender 2010..desperate gila kan...^____^ muahahaha.






Koleksi Handbag


Ni koleksi mina...bukan saya punya ye. apa kejadah mak budak bawak Dora, hello kitty Barney bagai.


Hmmm...dia ni tiap kali nampak bag kalau boleh semua nak...ni pun ada yg takde dlm gambar.

Nak kena pantau ni...takut melarat sampai jadik bini orang besar. Kang aku jugak yg kena belikan isk isk isk.



Friday, September 11, 2009

Malam tadi ke?

Malam tadi ke malam yg ditunggu-tunggu sepanjang bulan Ramadhan ni?
Kalau ye.....hmmm nampaknya saya sudah termiss! Isk isk isk...sob sob sob



Bila tak boleh tidur

Terbayang esok tak leh bukak mata masa sahur.
Terbayang esok siang mesti mengantuk gila babas.
.
.
.
.
.
.
.
Tak tidur sbb tunggu anak2 tido..sbb nak karang email yg penting...tp terkantol tengok movie "The Skull"..bila dah separa sedar baru tingat email tak type lagi..aiyakkkk!




Thursday, September 10, 2009

2 hari 4 jam

2 hari (semalam + hari ni) - selama 2 jam setiap hari, saya menjalani latihan.
Hasilnya........tidak seperti yg diharapkan.
.
.
.
.
.
Memang dah sentiasa bersangka...panas mungkin tak sampai petang. Nak2 cuaca kat mesia..bila2 masa jek boleh hujan...
so..
sekarang tgh hujan dlm kepala saya.
.
.
.
So i'm going to work on Plan B.
.
.
.
.
.
.
.
.
Yg paling tak boleh blah masa training tu.....statement ni:
"bolehlah simpan semua baju2 dlm almari"......whoaaaaaaaaaaaa


Menyedapkan hati sendirisabarrrrrrrrrrrrrrr ye mommyct...this is soooo not me

Well, my day is split into two...morning is excellent, happy....looking forward everyday.
Afternoon,.....feels like snaking around....





Wednesday, September 9, 2009

Buruh Kanak-Kanak

Aktiviti last weekend adalah mengecat.
Disebabkan puasa, my stamina n hubby pun tinggal ciput.

Terpaksalah mintak bantuan dari sumber-sumber yg ada.
Mereka pun memang rela merayu-rayu utk sama2 menyumbang tenaga mengecat.


Kaler tangerina orange -jotun ye kawan2.


Hampir siap...sikit je lagi.


Rehat sebentar..layan joget lambat dgn Hi-5.


Sikit lagi...see happy je muka buruh ni..konpom takde paksaan.






Tuesday, September 8, 2009

Perasaan ku ketika ini


Boleh bayangkan tak???

Camna aku tau sedangkan ini schedule entry?
Sbb dah dari minggu lepas aku camni......aku balik kol 4 ptg.
So dlm kol 3.30 tu dah boleh head banging mcm metallica....yeyeeeehhhhhhh!!!!




Just A Slice of Cake

Ni entry yg patutnya dah lama upload oleh cekpen. Tapi dia busy yg amat so sudahnya dia pass kat mommyct..haha...bagus gak sbb tgh kekeringan idea.

Celebration untuk birthday Mina last 2 weeks, simple je...mcm Darwish, kitorang just pergi ke Secret Recipe. Ada cake yg tersangat le lawo dan besarrrr..cute pulak tu .

Ni hah cakenye



Tapi bukan itu yg dibeli...besar sangat kang membazir je tak habis mama pun sengkek kan...so mmg takde bajet pownn ahaks.

Ni tengah pilih2 cake.

Sudahnya Mina mintak a slice of blackforest cake....cucuk 4 btg lilin, pastu nyanyi le utk dia. Happy kemain..senyum sampai ke tinge.

Pastu belikan cake Berry's sbb murah sikitutk bawak pergi skool, tapi teacher tak dapat nak amik gambar cos bateri camera kaput...so no picture from skool.

Tapi Mina balik sibuk bercerita pasal dia nya party kat class, so I assume semua ok la tu.

Doktor


Bila doktor tu orang yg kita kenal...mcm malu2 pula nak cakap sakit apa.

Nak2 sakit2 yg sensitip nih...isk.


Itu le yg baru terjadi tadi...malu seyyyy!



Friday, September 4, 2009

Thursday, September 3, 2009

Maxi & Tunic Madness

Nampaknya masih belum hilang lagi addiction yg satu ini.

Selain dari kedai2 kat tepi blog ni, brochure2 yg sampai melalui snailmail pun boleh menggugat jiwa.
Sapa nak pegi Isetan angkat tangan! Nak kirim tunic kat atas ni. Cap avenue. *Gigihnya scan brochure lagi tu*

Ni maxi dari Missallysya. Cantik tak? Masalahnya yg di order minggu lepas lum sampai lagi. Lupa pulak order ngan sapa. Takkan nak order lagi satu..isk! isk!






Wednesday, September 2, 2009

Bayar Fidyah

Legaaa......
Selesai sudah melangsaikan hutang2 puasa .....maka lengkaplah bila hari ini saya pergi membayar fidyah juga.
Korang pernah tak, tak sempat mengganti puasa?
Hehe...I punya was for year 2006 and year 2007.

Total kena bayar is RM180.25....phewww sib baik tak tangguh lagi...
If kita terlupa bayar amount tu akan berganda tau...

Tau tak bila kita kena fidyah??

Kejap ye I cari explanation kat pakcik gogel nih.

Ok ni i copy paste sikit:
##
Fidyah merupakan bayaran denda yang dikenakan kepada seseorang yang tidak dapat mengganti puasanya di Bulan Ramadhan pada sesuatu tahun sehinggalah tibanya Bulan Ramadhan tahun berikutnya. Hukum membayar Fidyah adalah WAJIB . Dengan membayar fidyah tidak bermaksud mereka tidak perlu membayar puasanya kerasa puasa tersebut tetap wajib di ganti mengikut bilangan hari yang telah ditinggalkannya. Sekiranya bilangan hari tersebut telah melangkau tahun maka kadar fidyah bagi hari tersebut akan digandakan.Kadar Fidyah dikira berdasarkan kadar harga beras (makanan asasi penduduk) sebanyak secupak. Kadar tersebut berubah mengikut harga yang ditetapkan pemerintah di sesuatu tempat. Beras tersebut hendaklah di beri makan kepada fakir dan miskin dan bukan berbentuk wang tunai, pakaian dan sebagainya.
##

Untuk keterangan lanjut boleh klik sini--->>e-zakat

Ok kawan2 jgn lupa...simpan lama2 nnt beribu riban jadinya.







Doa

Doa apa yg korang hafal???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
I hafal doa makan je....adehhhhh..
.
.
.
.
.
.
.
Sadis!




15 to 5

Hari pertama....bonus terhebat ...mmg mcm mega sales...tak muat.
Sampai ke luar kawasan...tingkat atas pun occupied.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hari ke-10...I tak tau sebenornya apa bonus yg ditawarkan hari ni....tapi lengang....kosong.
Agak senyap dari riuh rendah suara kanak2 ingat playground gak eh...
.
.
.
.
Dari lebih 15 saf (wanita sahaja) pd hari pertama, hari ni tinggal 5 saf...
.
.
.
.
Mina ikut for the first time.....sudahnya orang terawih dia golek2 atas sejadah..hmmmm