Friday, November 20, 2009

Klenet

Masa kat kampung last week, darwish, sarah, adib (anak buah), my mom and my sis semua kena sakit mata tu. Tapi ada sorang budak tu (Mina le) kena sengat tebuan kat tangan ngan atas mulut dia. Petang masa kena sengat tu takde la bengkak sangat. Tapi bangun jek tido pagi esoknye bengkak kemain lg. Dah le bibir tu mmg jongang ke depan semula jadi...makin teruk le rupenya.

Susah nak katup molot terus..senget2 membotol gak!

Bawak gi klenet (klinik) kesihatan Ayer Baloi...
Misi(nurse) tanya, kad bawak tak?
*mana ada kad2 misi oiii....kat Puchong gi klinik panel/swasta*


Tak ramai...13 orang jek...tp 45 menet tunggu.
Oklah...45 menet jek


Takleh tahan tengok derang memusnahkan harta kerajaan yg mak pak ko bayor tax tiap2 tahun ni hah.
Sudahnye kena paksa duduk kat lantai.
Anak orang kampung pun tak sebuas korang semua!

My sis, nengok anaknye duduk tapi tak diam ngeh3x T__T
Anak dia yg baju biru tu, walopon baru 3 taun , sama jek buas ngan mina n awish heheh.


Bilik misi yg habis kecoh.
Kelam kabut ngan 4 orang budak bandar yg pangai mengalahkan budak kampung....
Masa ni mmg le i rasa nak pakai topeng, takmo ngaku tu semua anak2 I n anak buah I.
Gila lah budak2 ni tak tau diam langsung.
Oh jangan ingat sarah tu behave ye.
Si kecik tu pun sama jek. Cuma tak tercapture jek gambor dia.



Mina sikit punya excited.
Yo yo oo jawab soklan misi.
Lepas tu dia kena injek..kah kah kah.
Pastu tu I yg kena marah ngan dia sbb dia kena injek...aparaaa!
Nasib le kan, dah mina yg kena gigit tebuan, mina le yg kena injek, bukan mama suruh pon...misi suruh tauuu!




10 comments:

  1. mcm tahan sakit je dia?..mcm x nangis je..bukan sakit ker kena sengat tebuan..huhu..apapun semoga cepat sembuh dan jelita spt biasa..ahaks..

    ReplyDelete
  2. kesian sangat! sakit la kena gigit tebuan, tapi dia nampak rileks ja ya. strong girl indeed!

    ReplyDelete
  3. Jane - tengah main2 tgh jalan. Mmg laluan tebuan kot so dia terterbang kat mina.

    ReplyDelete
  4. Eja- nangis lama gak masa kena. Time bengkak ni dia cuma mengadu sakit le.

    ReplyDelete
  5. Drama mama - lepas injek tak relak dah..hahaha melalak tak hengat donia.

    ReplyDelete
  6. hahaha.. bila anak bandor balik kampung...itula jwpnnya..

    ReplyDelete