Thursday, October 22, 2009

Ani Sup Utara Rating

Hari yg sibuk. Nama je tak keje tp sbb I jenis yg tak reti duk diam kan...so bz jugak le.

Kuar rumah kol 10pg sampai rumah kol 3 ptg. Bz sbb gi Giant then hantar pos dan COD barang2 garage sale tu. COD Shah Alam ....tp time dah nak blah dari Shah Alam tu ada pulak customer konfem nak beli barang from Kota Kemuning...n dia nak COD jugak...alahaiii..kot u awal sikit..sekali harung le tadi I hantar.

Tadi tu gi letgo gitar kat budak Uitm, cekpen ikut sekali la kan. Kalau handbag senang i nak explain. Ni gitar...harammm i tak baper nak reti.

So dah setel semua cekpen ajak lunch kat Ani Sup Utara. I pun on je lah.
Dekat sebelah Uitm tu jugak.

Ni first time I makan kat sini...ok lah not bad. I amik sup burung puyuh.

13 henget...2 ekor. Kalau I beli kat kg I, dpt satu peket (10 ekor) dgn rega yg sama....kg i ada penternak berjaya puyuh daging ni....goreng pon sodap.


Tp yg tak bestnye walopon kedai tu baru kemain cantik...ada 3 ekor lalat besar dok hurung meja i. Rimas gila. Dah le nak kena guna 2 tangan meratah burung puyuh tu, pastu nak halau lalat camno...takkan nak pakai kaki kot.

Yg lg heran tu...meja i je lalat tu dok lepak...meja lain derang tak kacau pon...geram jek.


Misteri jek lalat nih....pasal pe 3 ekor je..pastu cuma bertumpu kat meja I....

Korang rasa kenapa????


PS: I bg rating 7/10 utk SAMBAL sup ani utara JE...sup dia ok ok je...lom sampai tahap wajib repeat atau kalau mengandung tu konpem ngidam n kalau tak dapat konpem air liur anak ko menjejer sampai umur 5 taun.

Ni le ghoper sambal tu....pedas! best! Tp pedas lg sambal belacan I..^_^






















5 comments:

  1. dl ms study sy jarang sgt mkn kt ani sup utara...org kata restoren kalau dh chained nih rasanya dah kurenggg. kat seksyen 7 ada 1 kn cwgn dia?

    kalau lepak situ menu wajib musti la kuew teow sup daging (pastu letak sambal kicap bnyk2...wuuu sodap)

    ReplyDelete
  2. Burung puyuh goreng selalu makan...kalau yg sup tak pernah lagi...

    ReplyDelete
  3. Chelsea - agak eh betul kot..derang tak dapat standardize rasa food tu at each franchisee. Ni 1st time I makan tapi takde impact kecuali sambal pedas tu mmg memenuhi criteria tekak i.

    Eynda - kalu ikut tekak I, goreng lagi sedap. Yg sup ni masa touch kat lidah u akan rasa pahit sikit..not something that i expected.

    ReplyDelete
  4. has - i nak rekomen pun tak berani kekeke...sbb bg i sedap biasa2 je rasa dia.

    ReplyDelete