Monday, March 15, 2010

Review Kinohimitsu Beauty Drink

Pipi kanan - sebelum kinohimitsu

Pipi kanan- selepas kinohimitsu


Pipi kiri- before Kinohimitsu




Pipi kiri - Selepas Kinohomitsu


Just nak share ngan kenkawan result selepas minum so called Japan Beauty Drink Kino.himitsu.
Gambar kat atas tu nak tunjuk beza sebelum dan selepas. Nak kata boleh nampak beza sangat tu takdelah kalu dari gambar ni.
Tapi saya dapat lah bezakan kesan-kesan jerawat yg dah mula berkurangan. Takde lagi kekeringan dan minyak2 di T zone.
Lagi satu yg best, walaupon tak nampak dgn mata kasar, saya dapat rasa kulit muka lebih halus texturenya. Boleh rasa beza tu masa cuci muka dgn cleanser. Bila kita usap2 muka tu it will glide smoothly on the skin. Dah tak rasa menggerutu, kasar2 tu..takde heheh.
Oh ya, ni baru 7 botol je..ada satu botol lagi.
Jadi saya rasa kalau terus diamalkan insyaallah result akan lebih baik kot...*sambil korek2..kot ada duit kat celah bra ke, nak beli lagi satu pack...tsk -_-"*


Actually selain improve kan bekas parut dan jerawat, they said it will improve few other things jugak macam:
1) Appearance of frown lines.
2) Wrinkled effect lepas bangun tido - ni kesan bantal le ni
3) Crow's feet and fine line around eye area.
4) Makeup adheres to skin decline - hmm ni jenis makeup kejap jek dah hilang le kot.
5) Neck line becomes deeper and more noticeable - senang citer kerepottt.
So kenkawan, ada sapa2 nak cuba? I insyaallah nak sambung lagi...but not forever laa..sampai skin tu glowing mowing gitu, pastu minum le sikit2 wat menten kan.


16 comments:

  1. wah, wah good info neh. cam tetau jek me pong tgh mencarik supplement kulit camni :D

    ReplyDelete
  2. Jane- i think any kolagen supplement will do. Utk create spongy effect to our skin.. Skin nourishment le gitu. Yg i minum ni sedap.

    ReplyDelete
  3. lelaki leh minum ker...? hehee

    ReplyDelete
  4. kat mana boleh beli nie?? mcm nak try ajee.. esp bab oily face kat T-Zone tu..mahai ke??

    ReplyDelete
  5. BeMie - tak pasti, sbb gambor pompuan je kat phamplet tu =P

    ReplyDelete
  6. Ayu - kat Guardian ada jual. RM89.90. Masa saya beli tu ada free 2 botol so jadik 8 botol le. if not dlm kotak tu ada 6 botol je.

    Cubalah...i puas hati la dgn perubahan yg sgt cepat ni.

    ReplyDelete
  7. kat Guardian ada ya.. zass petang nie balik keja ayu pi.. tq dear..

    ReplyDelete
  8. Eynda - sila2 terjah guardian ke watson...i gi watson subang parade sold out tau...hehe

    ReplyDelete
  9. so macamana improvement da amalkan minum ni selama sebulan??

    ReplyDelete
  10. so macamana result after amalkan minum collagen tu?? any improvement?? share more please with pictures

    ReplyDelete
  11. remaja boleh pakai ke? saya 16tahun

    ReplyDelete
  12. tp awak mmg kulit dh cantik..tak guna pun tak pe..

    ReplyDelete
  13. Klau yang lelaki pun boleh cuba. Tapi yang kinohimitsu men lah. Saya dah try. Mmg berkesan.

    ReplyDelete
  14. Testimoni from k.ipar sy sgt berkesan..die mnm 3 kotak collgen diamond 5300 kulit nmpk putih kemerah merahan. Sy pon cube jgk skg masuk kotak ke 4..perubahan kt bdn nmpk putih skit..tp kt muke lmbt sikit myb sbb kulit berjerawat..mkn ms lama utk nmpk kesan..dulu sy pnh cube collagen laen..efect kt hati ade toksin tkumpul kt hti..doktor tnye awk ade ambil suppliment ke..dktor saran jgn ambik lg..tp sjk minum kino after buat m.checkup doktor xtnye ape2 pon..nk minum pon dh xrisau lg...yg pntig byk minum air yer..

    ReplyDelete