Sunday, March 7, 2010

Nak handphone lagi?

Kitorang baru je belikan handphone kat my maid bbrp minggu lepas. Beli yg biasa2 je la ikut bajet dia (pakai duit dia bukan duit kitorang).


Tetiba semalam dia tanya boleh tukar tepon yg ada memori kad tak?

I cakap le rugi sbb kalau trade in, tepon dia tu tah tah 50 hengget jek kedai ambik.


Pastu tadi dia call i, semata mata nak bagitau tepon dia ni dah ada kawan sanggup beli, so dia mintak belikan jugak yg ada memori kad...isk..adehhh...


Haku pun tak pakai memori2 kad ni...sabor jek laaa..


Tu konpom nak simpan lagu dangdut...tsk -_-"


I nak warning dia sebelum belikan, dia cuma boleh pasang lagu dia tu time me n hubby not at home. Tak sanggup nak dengar. Mau hangus telinga nih... -_-" ah! ah!ah! tidakkkk!




10 comments:

  1. pandai plak mintak yg ada memori card...hmmm betul tu, mesti nak taruk lagu dangdut yek!

    ReplyDelete
  2. amboi bukan main lagi no...mintak segala, pening kepala jugak rasanya kalo ada maid

    ReplyDelete
  3. tau plak die mintak hp yang ada memory card ekk??canggih betul u punyer maid :-)
    oppss..maaf salam kenal yer..ist time comment kat sini..nice blog dear

    ReplyDelete
  4. zarin - i rasa dangdut le sbb kadang2 dia ada bukak lagu2 cenggitu from current phone.

    ReplyDelete
  5. mamasyaza- sbb tu org kata kalau boleh tak payah ada maid..sbb kadang2 lg pening..mine still manageable lg la..

    ReplyDelete
  6. noorul - salam kenal. thanks dear. maid pun nak ada hiburan jugak..dia cuti pun 2,3 bulan skali je, tv takde...bangun kol 5.30pg straight sampai 8.30mlm. pastu tiap2 mlm kol 2,3 pagi my dotter sibuk nak tido depan tv, dia jugak yg kena temankan sbb i takmo kekeke....kasik can lah kat dia sikit..sikiiiiitt je =P

    ReplyDelete
  7. ti, maid jgn skali2 ko bg enpon..

    ReplyDelete
  8. Amboi kemain lagi dia ek :-D

    ReplyDelete
  9. Cik anon- dah 2 taun dia pakai..satu kena gadai masa balik indon last year..lps pakai our tepon yg rosak sikit..after 3 mnth rosak terus..so dia mintak belikan baru, pastu dah pakai yg baru ni kejap..mintak yg ada memori kad lak.
    i believe if a maid want to screw up, derang akan tetap screw up no matter how we prevent it.

    ReplyDelete
  10. eynda - mmg nampak kemain lg, but itu la, kena kawal.

    ReplyDelete