Monday, June 29, 2009

Memburu kasut terbaik!

Selain membuat lawatan ke ikea pada hari sabtu, kami juga membuat lawatan ke Sunway Pyramid pada hari Ahad...ala pyramid tu sepelaung jek dr umah...takde alasan taknak pegi .

Sebab utama ke Pyramid adalah untuk mencari kasut mama sekolah dan kasut Bata ayah yg tapaknye dah terbelah dua..ye tuan2 dan puan2 cekpen mmg suka kasut Bata.
Tapi kali ini cekpen nak carik yg lain sbb kasut Bata tu asik kena ganti tiap2 tahun..orang kata ada rupa kualiti ada harga.

Kedai kasut pertama dimasuki adalah clarks...ceh! Mak kan baru balik gader2 ngan kenkawan last week kan, mmg le excited bila jejak kaki kat sini kawan2 pakai clarks lah...tapi sbb anak2 ikut excited sama, cepat2 mak kuar dr kedai ni...kalu beli 5 pasang clarks mahu mau terseliuh kaki poket cekpen kan.

Takpe2 kedai Bata tu mmg strategik, dekat jek ngan clarks tadi..whoaa selamat duit cekpen. nak pujuk anak2 pun senang. Ala derang bukan reti pun brand2 ni kan, janji kasut baru..sure happy punye. Setel kasut sekolah n selipar mina.

Tetapi....Sarah sungguh tak puas hati sampai ke sudah ..eheh sbb dia tak dpt kasut baru.
Alahai Sarah, bukan mama takmo belikan, tapi yg mama bokonan tu hah yg kat clarks tu...camno..ayah kata kang kojap jo ko pakai, lepaih tu tak muat dah, sapo nak pakai lai..ko bukan ada adik pun.

Tetapi...(eheh lagi sekali), mama n ayah pun tak dapat kasut gak. Ayah dah kenan takde saiz. Mama ada kenan ..takde masa lak nak try2, asik layan 3 worang kanak2 nih.
Tunggulah ye... mungkin sesi memburu ni akan bersambung lagi minggu ni or minggu depan.
Lepas ni kena memburu berdua shj, kanak2 harus di tinggal..kalu tak kang mmg tak beli lah asik memburu derang yg tak reti duduk diam2. haih!

2 comments:

  1. bile nk sesuatu tp xde size mmg suam je lepas tu

    ReplyDelete
  2. mmg sha, bosan kan.

    ReplyDelete