Thursday, August 1, 2013

Day 20 Ramadhan 1434H

Baru pukul 6.30 ni. Update lah sekarang sbb sepanjang hari ni i is superbusy. Selalu pagi or petang buat schedule entry. Ada keta ni hah cecepat setelkan urusan public bank, standchart n maybank. Then pergi kompleks hijau puchong perdana beli barang jahitan yg habis stok n carik tudung raya. Cekpen semalam dah gi bangkok dah, so i kena buat segala urusan sampai esok. 

Ada lagi few things ni, nak kena gi jpj ambik info history my driving license utk etiqa ......pfffttt tah apa2 nak history bagai. Gi ambik gambar pasport muka sarah menutup aurat utk pendaftaran sekolah agama. Gi tukar duit raya, tadi pergi dah rupa-rupanya ada timing, pukul 10.30am sampai 12pm je kalau nak buat tukar duit baru....cisss.

Pastu tadi masa kat giant ingat nak beli je bean beads yg derang jual, setiap satu tu saiz bungkusan bantal rega RM12. Last week ada banyak lah jugak stok, sekali tadi dah habis terus T_____T. Ada masalah problem dgn yg nak beli kat online tu huhuhuhu. Alahai ...lambat le snuggle i siap.

Oklah masuk citer buka poser yg dah 3 hari lepas. 20 ramadhan hari isnin ek? Dah lupa la sebenarnya sbb delay update. Agak2 je tengok gambar yg ada ni. Rasanya ni lah juadah berbuka hari isnin tu. Nasi ayam je. Sebab dah takde idea sangat kan, pastu baca filla update dia buat nasi ayam so cedok le idea tu hehe. Bezanya dia buat ayam goreng, i buat grilled. dia buat cucur ikan bilis kot, i buat cucur pisang -_-.

Nasinye siap ada 2 kaler lagi tu, but tak koser nak amik gambar sbb kat periuk lg, nak makan baru senduk. Mina nak nasi dia kaler kuning, awish nak kaler biasa. So terpaksalah masak 3suku cawan kat periuk lain kat atas gas stove je, specially cooked utk mina. 3suku cawan tapi renyah sbb nak kena make sure tak hangus atas gas.sabor2.

Sebab takde kudapan lain, malam2 masak pizza segera ni. Elok le pulak jenis ni. Cepat je turn brown. Pastu elok je sbb base tu tak tebal sangat or nipis sangat. Sarah makan semua crust tepi tu, mina makan tengah 3 slice, i makan satu slice. Baguskan, mina tak suka crust tepi tu, sarah pulak tak suka yg area ada topping.

Ok tu je. Eh ...... shipment dari cotton on singapore dah sampaiiiii weeehooooo!!!! Pastu ada lg 2 shipment from local blogshop on the way. Pastu tadi petang sementara sarah kat art class, i sempat rush pergi satu lagi blogshop punya kedai, dekat bukit puchong, 15 minit dari sini. Kena pegi sbb nak beli barang yg i kena tengok in real, takut tah apa2 pulak kan kalau tak tengok bebetul n kena try sbb tu barang utk i not for baby. Since blogshop tu dekat so gagahkan jugak gi sana.

Ada 4 lagi baby shop between tesco and ioi mall. I tak taulah esok sempat ke tak. Tak sempat kot. Yg online i dah banyak dah survey rasanya, so its time to go to real shop. Tak semua benda ada kat blogshop huhuhu. Oklah cau cin cauuu....baiiii. 

Selamat berbuka. Sikit lagi kita rayeeeee!!

2 comments:

  1. terpaksalah giat. kang tak sempat pulak...vogel anak aku.

    ReplyDelete