Friday, August 20, 2010

Sedikit selingan tentang menu buka puasa

Inilah hikmah yg berlaku. Sebelum puasa hari tu kan dok risau camna lah nak juggle between the shop and buka puasa. So far alhamdullillah, setiap hari berjaya masak..even simple2 je. Dan blog kenkawan yg rajin update juadah puasa pun byk memberikan idea utk menu di rumah saya..(skema gilak ayat gua).

Di bawah adalah antara yg saya hidangkan utk berbuka puasa...(skema lagik) hasil "copycating" idea kenkawan blogger dan jugak resepi2 online yg disuaipadankan dengan apa bahan2 yg ada di dapur...=P


Agar-agar (pandan +santan)

Buah melaka

Pucuk Paku....sedapnyeeee!


Sambal tempe + ikan bilis



Kuih kasui...yg ni i masuk acuan kecik2 tu. Hasilnya mabeles.
Yang bekas pie putih belakang tu pun kuih kasui jugak, tapi dalam tak masak lagi huhuhu.
So kukus balik bagi masak ..maklum le first time buat..dah le tak cukup gula merah, terpaksa campur gula pasir ...belasah!







8 comments:

  1. wow rajinnya masak banyak2.. :) sedap2 lak tu

    ReplyDelete
  2. LoL - haha tu tiru ur menu le tu..hehe

    ReplyDelete
  3. esh - sedapkan kasui, kelembutan, kelemakan dan kemasinan yg sodap... ;)

    ReplyDelete
  4. suka agar-agar dan kasui!! sedap

    ReplyDelete
  5. pink mama - itu bukan hidangan hari yg sama tu, campur2 heheh

    ReplyDelete