1) Tapau lauk.... nasi masak sendiri
2) Tapau lauk dan nasi sekali...tak masak langsung
3) Makan kat luar terus
4) Panaskan balik leftover lauk yg ada dalam fridge. Masak nasi je la.
5) Masak pasta, spagetti ka..olio ka...
6) Time rajin, masak lauk berkuah tu, lebihkan kuah banyak2. Lepas tu lebihan kuah tu simpan dalam freezer. Bila time malas...defrostkan, tambah le balik ikan ka...ayam ka....kan senang... tak payah nak kupas bawang, tumis je ke hapa.
I jarang buat yg no.1, 2 dan 3 sebab lauk kat kedai tak sedap mana kecuali makan fast food. Yg paling suka adalah no.6, cuma kena bg cycle time dlm seminggu ..
if not Darwish akan sound direct "AGAIN!?".
hahaha i kalau asyik recycle pun ada tukang tanya gak...tapi si bapak budak. langsung tak memahami tahap kemalasan bini dia. hiks
ReplyDeletehttp://twinkywinkystars.blogspot.com
DM- selalunya yg i recycle ni lauk lunch so to hubby its not recycle sbb dia pes time makan...but the kids hahaha..mmg le konpem komplen kalu lunch n dinner sama.
ReplyDelete