Thursday, January 31, 2013

Mengaji di Al Farabi Bandar Kinrara


Baru2 ni ternampak banner baru kat tepi rumah ni, ada program mengaji, fardhu ain, daycare etc. Lepas call, decide utk hantar Sarah kat sini  for 2 hours, 3 days a week. Then awish n mina boleh pilih 2 malam yg takde homework between tuesday, wednesday and thursday, plus saturday morning. Reasonable fee and masa yg boleh disesuaikan dgn jadual yg dah sedia pack tu. Alhamdulillah. Harap lebih ramai student register kat Al Farabi ni so that i can keep sending the kids here. Taknaklah tutup half way je bila tak cukup no of participant kan huhu, sbb agak mencabar nak cari tempat hantar anak mengaji kat area yg komunitinya ramai chinese nih.
 Ustad tengah betulkan kaki sarah dan kainnya yg tersingkap, huhuhu shame shame sarah =B.
Yuran pendaftaran RM50 utk setahun. Yuran bulanan RM60. Sarah dah 2 hari start, so far so good. Untuk kelas Sarah, Ustaz tak guna kaedah Iqra, guna muqaddam. Awish dgn Mina kelas akan start next week sbb at the moment semua student masih on one to one basis. We'll see macam mana nanti, samada awish boleh terus sambung kat mana dia stop or ustaz nak evaluate dulu basic tajwid balik semula. Mina pun macam tu sbb dia dah Iqra 5 skrg. Hopefully they're making more progress kat sini compare to kat rumah and kafa.


10 comments:

  1. Assalamualaikum. tumpang tanye. owner taska ni pn syuhada ke? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. pn syuhada :). kenal ke?

      Delete
    2. Sy da kena kat tmpat ni. Terok

      Delete
    3. Kena ape sis

      Delete
  2. Nape sis?awk kena ape?sy igt nk letak bby kat sane..tp xbrape confident..tu yg dk cr info dlu ni..pls sis..emel sy...sy nak tau knp...norafiza13@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Salam..sis kena ape sis?sy igt nk ltk bby sy kt sni..tp xconfident..tu yg cr2 info dlu ni..nape sis?pls emel sy..sy nk tau sis..norafiza13@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Kena ape sis?sy igt nk ltk bby kt sini..tp ngah cr2 info lg..nape sis?pls sy nak tau..

    ReplyDelete
  5. Kena ape sis?sy nak tau coz sy igt nk anta bby kt sini tp nk cr info2 dlu ni

    ReplyDelete
  6. Kena ape sis?tkotnye..sy igt nk anta bby sini

    ReplyDelete
  7. Salam, just incase nak hantar anak2 atau ibubapa nak belajar Al-quran boleh try di tempat saya di BK5.
    Hubungi 0162869948 untuk info.

    ReplyDelete