Monday, December 6, 2010

Langkawi 021210

Sambung....

Aku kalau setakat pergi mall or jalan dekat-dekat takdelah berkira sangat anak-anak aku pakai gaya sempoi. Tapi kalau jauh sikit tu rasa macam kesian pulak kalau derang nampak macam takde mak yg bela hahaha!

Jadi, aku kena pastikan masing-masing pakai kasut....bukan selipar jepun, especially Darwish yang suka sarung sembarangan. Kombinasi baju pun aku pilih..bukan derang pilih sendiri.





Darwish

Top : HMD from cousin
Bottom: Miki
Shoes: HMD gak fr cousin
Socks: Stokin sekolah hahaha..bukan nampak pun


Mina


Top: Zara kids reject shop
Jaket: Poney
Bottom: HMD skirt fr cousin
Shoes: HMD fr cousin
Socks: Cotton On Kids
Watch: Dora
Bag: Pink Fur by Sinma


Sara budak suka melaram tapi mama tak belikan dia princess dress untuk jalan-jalan kali ni. Pakai aje mana yg ada.
Top: Poney
Bottom: Miki
Shoes: Kikilala
Bag: Barbie Princess (beg free dapat masa beli beg sekolah mina =P)

Okay memasing tahap jakun nak menyempit kat trolley. Berat nak tolak weyyy!


Hahaha....ni aku nak citer apa aku pakai plak.
Top: Blook Jacket ke cardi? apa-apalah
Maxi dress : Beli kat stall kat Giant

(Dua2 aku perap dekat 2 tahun kot tak pakai2)

Tudung: Jalan TAR
Bag : Beg free..former bos gua bagi
Shoes: Dark brown Piere Cardin (kasut keje dulu)
Necklace: Acc shop@ Sunway Pyramid
Bangle : Penang

Haku sebenarnya takde idea nak bebel apa so tiru orang kekadang citer apa derang pakai kan hahaha...belasahlah!


Kanak-kanak yg dah tak senang duduk. Tak sesabar nak naik katobang.
Boleh puji jugaklah sebab perangai tu dalam kawalan lagi. Tapi tetap nampak lah ke-excited-an yg melampau tu..lari2, lompat2, gelak2 tetap adaaaaa!



Disebabkan excited jakun melampau maka agak senang jugak nak suruh derang duduk kat seat tu dan pakai seat belt. Derang satu row bertiga, aku ngan cekpen kat seberang berdua. hehe...ala kejap jek pun kan..tak sempat nak kentut dah landing =P .



Cekpen tengah tiru gaya sarah senyum 'botox'.



Yeaaaa dah sampaiiiiii!
Turun kapal terbang pun nak amik gambar jugak =P


Lepas check-in, mandi...terus gi makan. Lapar sebab dah lepas waktu makan kitorang.


Lepas tu tapau burger oblong...sebab takut lapar malam-malam.
Lepas tu jalan-jalan kat stall-stall along Pantai Cenang ni.
Nite life macam kat Phuket..happening ....tapi sikit je lah yg macam tu
Sini semua kedai baik-baik je =P
Lepas tu gi cari pakej island hoping. Bagi anak-anak rasa naik bot pulak ;)




8 comments:

  1. i bet the kids laa plg excited g holiday esp cuti sekolah panjang ni:)

    ReplyDelete
  2. wahhh best dpt bercuti ke langkawi

    ReplyDelete
  3. Maya - cuti memang best =P sbb tak yah buat rutin harian.hehe.

    ReplyDelete
  4. wah bestnya.. ni yang buat i rindu nak gi langkawi ni, tempat honeymoon gitu hehe.. tak sabar nak baca part island hopg..

    ReplyDelete
  5. s.mommy - haah...memang le derang yg terlebey...siap mintak gi disneyland lagi...aiyooo

    ReplyDelete
  6. mamasyaza - asal cuti tak kira le ke mana mmg best aje...sbb tak kelija hihihi

    ReplyDelete