Monday, January 18, 2010

I will stop at 45kg

Hahaha..last year kemain lagik nak gemuk kan.
Tahun ni...takmo dah.

Nak menten current weight cos dah kat borderline bmi yg ok iaitu 18.
Sebabnya mmg perit nak naik kan..jadik takmo stress.

Yang penting saya dah keluar dari zone underweight.

Kalau mimpi nak body macam segala artis tu mmg tak dapek nak nolong eh.

Tapi ada sedikit lagi harapan utk sekilo dua heheh...tanpa sebarang bantuan supplement apa2.
Hanya mengharap faktor penuaan yg akan merendahkan kadar metabolisme supaya pembakaran lemak2 akan menjadi sedikit perlahan dan tersimpan di lokasi yang sepatutnya.

PS:// saya ada seorang customer yg sangat cun-kalah-anak-dara, dan beliau mempunyai anak perempuan yg bersekolah menengah... x_x. Cun macam mana? ok la..susah nak imagine kan..takkan nak amik gambor dia pulak kan....ok..sila bayangkan cun macam errr....macam RCW...tapi 'saiz' kecik sikit...haaa boleh bayangkan tak???
Mulut saya adalah sangat gedik-tak-tau-malu nak bertanya umur dia.....tapi lupakanlah...nasib baik otak saya waras lagi..huhuhu.

Apa relevannya ngan citer berat badan saya?
Macam tersedar mustahil saya akan jadik macam dia bila darwish dah sekolah menengah disebabkan faktor2 genetik...maka saya ingin berhenti verangan dah berpijak di bumi nyata..
=P





8 comments:

  1. alah kak..br 45..lex laa.. den 54..maintain lg. jejak 50 la..baru bmi stabil..kui3x

    ReplyDelete
  2. has nk 49kg! kena tunaikan 2010 ni gak..

    ReplyDelete
  3. bestnyer.. sy berlumba nk kuruskn perut...hehe.. tu la, kekadang sangat jeles dengan org2 yg nampak muda nih...ada mbe tu dah umo 51 tp nmpak mcm baru 35+ jer... ishh...makan ape ntah... xtau nk buat camner bg nampak muda..padahal anak br sorg huk huk huk..

    ehh..komen pjg lak.. salam kenal... :D

    ReplyDelete
  4. perghhh 45kg tu berat akak masa anak dara ngan study dulu... la ni nak dpt berat camtu blk harus mati hidup semula 2x pn tak tentu dpt... he he

    ReplyDelete
  5. ina - ko tak nampak pon cam 54.

    ReplyDelete
  6. Am - salam. thanks singgah sini. kan apa lah rahsia derang muda jelita kan.

    ReplyDelete
  7. kak ratu - boleh tuuuu....nak taknak je kekeke..kan makin maju skang, fulus ada ramai boleh tolong kasik slim hehehe.

    ReplyDelete